איך מתכוננים לצילומי אוכל – צלמי סנאפ משתפים את רזי המקצוע

איך מתכוננים לצילומי אוכל  רגע לפני הקליק חשוב ביותר להבין כיצד אוכל
מתנהג ולהביא בחשבון את השפים העומדים מאחורי האוכל וכן הבנה של חומרי גלם מסוימים.
ישנם חומרי גלם המגיבים אחרת מול המצלמה –  צלמי סנאפ משתפים את רזי המקצוע- הכל בכתבה הבאה.

סלט עייף? הכירו את חומרי הגלם

רגע לפני לחיצה על הקליק חשוב ביותר להבין את חומרי הגלם השונים.
סלט עוף עייף? צלמים מקצועיים ידעו כיצד להתייחס לחומרי גלם שונים על מנת להוציא את התמונה הטובה ביותר.
אם למשל סלט עוף נראה יבש, הרי אפשר להבריש אותו באמצעות שמן זית ולתת טיגון קל על מנת ליצור את התמונה המרשימה ביותר.

איך מתכוננים לצילומי אוכל חשיבות קומפוזיציה

במסגרת צילומי אוכל יש חשיבות רבה לסידור אובייקטים בתמונה במסגרת הצילום.
ישנם דברים שהעין אוהבת בהשוואה לדברים אחרים ויהיה חשוב להביא את הדברים לידי ביטוי.
צלמים מקצועיים של חברת סנאפ מכירים את חוק השלישים-
חוק המחלק את התמונה למספר חלקים לאורך ולרוחב.
נקודות המפגש בין קווי החלוקה מהווים עניין רב בקרב אנשים המתבוננים בתמונות.
על מנת ליצור עניין אפשר למקם את האובייקט בכמה נקודות עניין.

חשיבות בחירת העדשה

העדשה קובעת כיצד יראה הפריים ולכן חשוב ביותר לבחור את הגודל של העדשה בהתאם לעדשה המתאימה.
על מנת ליצור את התמונה המרשימה ביותר כדאי לבחור את העדשה המתאימה לסגנון הצילום.
ניתן לראות עדשות בגדלים שונים כמו 50- 100 מ"מ.
עם זאת, כדאי להביא בחשבון כי עדשות רחבות יוצרות עיוות.

איכות מצלמה קובעת את איכות התמונה

הדגם של המצלמה חשוב ביותר ליצירת תמונה איכותית ומוצלחת ביותר.
ככל שאיכות המצלמה גבוה יותר, כך התמונה תהיה באיכות גבוהה יותר.
צלמים מקצועיים יכירו את המצלמה ויוודאו כי המצלמה
תאפשר להם לעבוד בצורה הטובה ביותר על מנת ליצור את התמונה המושלמת ביותר.
איך מתכוננים לצילומי אוכל חשיבות קומפוזיציה

מתי יש צורך לעשות שימוש בחצובה?

חצובה מאפשרת קיבוע של המצלמה בזווית הדרושה ועבודה עם LIVE VIEW
המאפשר לצפות בתמונה לפני הצילום במטרה לסדר את האובייקט בצורה הטובה והמקצועית ביותר.
באמצעות שימוש בחצובה ניתן למקם את האובייקט במקום הטוב ביותר
ואף לסובב את האביזרים אשר נבחרו לעבודה עד ליצירת התמונה הטובה ביותר.
העבודה עם חצובה תתאים על מנת ליצור סדרת תמונות דומות אחת לשנייה הן מבחינת תאורה והן מבחינת מיקום.

האם אפשר לבחור תאורה עם פלאשים?

למרות העובדה כי צלמי אוכל אוהבים לעבוד ברוב המקרים עם תאורה טבעית,
הרי אפשר בהחלט לבחור בתאורה עם פלאשים או תאורה קבועה.
בעת שימוש בתאורה קבועה או עם פלאשים ניתן להאיר את החלל מסביב
לאובייקט וכך ליצור תמונה ייחודית. נוסף על זאת, לעיתים צלמים יבחרו לעבוד עם כלים המחזירים אור כמו למשל זכוכית או מתכות.

התאמה של צבעים ליצירת תמונות מושלמות

כדאי להקדיש מחשבה להתאמת צבעים של האובייקט לאביזרים נוספים על מנת ליצור את התמונה המושלמת ביותר.
בעת ההחלטה על צבעים תואמים כדאי לבחור צבעים מחמיאים לאובייקט כמו אדום,
כתום וצהוב על מנת לאפשר לאנשים להתבונן בתמונה ולהרגיש שהם רוצים לאכול את המנה.

חשוב להעביר את האווירה בתמונות

במסגרת הצילומים חשוב ביותר להעביר את האווירה הכללית על מנת לייצור עניין בקרב אנשים המתבוננים בתמונות.
כך למשל אם הבחירה היא לצלם שניצל, הרי אפשר לבחור לצלם את המנה לצד לימון, זיתים ובירה צוננת.
הבחירה להניח לימון, זיתים ובירה לצד המנה יוצרת גירוי במוח אצל אנשים המתבוננים בתמונה.